DSC_0132
13 de de maig de 2022
L'escriptora Alicia Giménez Bartlett recull el 13é premi Llig Picanya
Maig literari 2022

El Centre Cultural acollí, ahir dijous 12 de maig, l'Acte de lliurament de la 13a eidició del Premi Llig Picanya.

Alicia Giménez Bartlett
En esta edició 2022 recollí el premi la reconeguda escriptora Alicia Giménez Bartlett autora de més de 25 llibres, i guanyadora de premis tan prestigiosos com el Planeta, el Premi Nadal, Premi Carvalho, Premi Femenino Lumen i Premi Jose Luís Sampedro a la teua trajectòria. A més, el premi Llig també va voler reconèixer la seua aportació com a pionera de la novel·la negra feta per dones i, el que és més, protagonitzada per dones més enllà dels papers habitualment reservats per a elles.

Un acte emotiu
L'acte, conduït per la periodista M. Josep Poquet, arrancà amb l'homenatge a l'escriptora Almudena Grandes, primera guanyadora del premi Llig allà per l'any 2008, que va rebre el tancat aplaudiment d'un públic que va plenar el Centre Cultural.
Superat el lliurament del premi la conversa amb l'autora fou molt animada i interessant amb preguntes i respostes que viatjaven des de les fonts d'inspiració de "La Presidenta", la darrera novel·la d'Alicia Giménez Bartlett, a temes com la motivació per a escriure, els premis literaris o la relació amb els personatges de les històries.
La tradicional signatura de llibres als lectors i lectores, entre coverses distendides, va cloure este 13é acte de lliurament del Premi Llig Picanya.

Fotogaleria completa disponible ací.