montero_guardo
16 de de maig de 2024
Luis García Montero recull el premi Llig Picanya
Maig literari 2024

Ahir dimecres 15 de maig, el Centre Cultural de Picanya va acollir l'acte central del Maig Literari 2024. El poeta Luis García Montero va recollir el premi Llig Picanya en la seua 15a edició.

L'acte, presentat pel tinent d'Alcalde Guillem Tortosa, també va comptar amb la presència de María José Gálvez, Directora General del Libro y Fomento de la Lectura del Gobierno mentre l'entrevista fou conduïda per la professora del Departament de castellà de l'IES Enric Valor Consuelo de la Rubia.

L'actuació de Poètica 2.0 amb la lectura de poemes del propi Luis García Montero i també de Vicent Andrés Estellés fou el fill conductor de l'acte.

A la introducció feta per Guillem Tortosa, seguiren les paraules de María José Gálvez i de Josep Almenar, Alcalde de Picanya que destacà, molt especialment, l'especial vinculació del Maig Literari de Picanya amb Almudena Grandes, dona de Luis Garcia Montero fins a fa ben poc, quan va faltar a causa d'una terrible malaltia.

Una volta recollit el guardó obra de l'artista picanyera M. José Planells, Luis García Montero, fou qui prengué la paraula per a emocionar a un auditori que plenava per complet el Centre Cultural en un diàleg conduit per l'esmentada Consuelo de la Rubia que fou alumna del propi Luis en Granada.

L'habitual signatura de llibres posà el punt i final a este acte que, una volta més, fou un cant a la literatura, la poesia, les lletres... i, per damunt de tot, la cultura com a forma de combatre dogmes i populismes com que els que hui creixen al nostre voltant.

Galeria de fotos ací

 

montero_guardo