rosa_montero
30 de d’abril de 2019
Rosa Montero guanya el 12é Premi Llig Picanya
Este dissabte 4 arranca la programació del Maig Literari 2019

Com bé sabeu al mes de maig Picanya és lletra. Al nostre poble celebrem el Maig Literari, una iniciativa nascuda de la mà de la nostra escriptora Carmen Amoraga amb la intenció d’unir els dos vessants més importants del món dels llibres: autors i autores i lectors i lectores. 
En els darrers anys el Maig Literari ha portat fins al nostre poble a escriptors i escriptores d’enorme prestigi com ara José Luis Sampedro, Ana Matute, Maruja Torres, Juan José Millás, Elvira Lindo, Almudena Grandes, María Dueñas, Ferran Torrent, Dolores Redondo, Manuel Vicent, Carme Riera... en esta 12a edició, el premi Lllig Picanya vol reconèixer la trajectòria i l'obra de Rosa Montero, una de les escriptora i sobretot periodista fonamental al nostre país en els darrers anys.



PROGRAMA MAIG LITERARI 2019



 

04/05/2019 - 10.00h 
MARATÓ DE MICRORELATS
Presenta: Generación del 14
Lloc: Centre de Persones Majors de Picanya.

 

 

08/05/2019 - 18.30h
Quatre escriptors valencians: Una altra mirada
Taula redona amb Isabel Anyó, Teresa Aub , Josep Valor i Manuel Chirbes.
Nets de Vicent Andrés Estellés, Max Aub 
i Enric Valor i nebot de Rafael Chirbes
Presenta: Carmen Amoraga.
Lloc: Centre Cultural de Picanya.

 

 


passejadora_gossos

13/05/2019 - 18.30h

FRANCESC BODÍ ens presentarà la 
seua novel·la LA PASSEJADORA DE GOSSOS 
Presenta: Rosa Maria Polache 
Lloc: Centre Cultural de Picanya

 

 

veus_urs

15/05/2019 - 18.30h

Prensentació de la novel·la de terror 
UNES VEUS A L’ALTRA PART DEL MUR 
(38é Premi Enric Valor) 
pel seu autor VICENT ENRIC BELDA
Presenta: Núria Sendra.
Lloc: Centre Cultural de Picanya

 

 

20/05/2019 - 18.30h
LLIURAMENT DEL PREMI LLIG PICANYA
a l’escriptora Rosa Montero. 
Coreografia a càrrec de Cia. Improvisada
que interpretaran DONDE EXISTE EL CORAZÓN.
Presenta: Julia Ruiz
Accés amb invitació. (*)

 

 

28/05/2019 - 18.30h
Lliurament de la 14a edició dels 
PREMIS DE  POESIA CAMÍ DE LA NÒRIA I RECONEIXEMENT AL POETA JAUME PÉREZ MONTANER
Presenta: Sabina Garcés.
Accés amb invitació. (*)

 

(*) Les invitacions es poden arreplegar a l’Ajuntament i a la Biblioteca des del 14 de maig


TALLER DE CREACIÓ LITERÀRIA 
“La literatura es vida, la vida es literatura”
Impartit per Mario Máñez.
Els dimarts 7, 14, 21 i el dilluns 27 de maig,
de 17.30h a 20.30h al Centre de Persones Majors.
Inscripció a la Biblioteca fins al 6 de maig.
Places limitades
Activitat subvencionada pel Pla de Foment a la Lectura de la Generalitat Valenciana.

GV_tots a una veu EDUCACIÓ negre                   logo-llegim-2017-21_Lin 


 

AUTORES I AUTORS

rosa_montero

 

Rosa Montero (Madrid, 1951). Periodista i escriptora. 
Va estudiar Periodisme i Psicologia. Va col·laborar amb grups de teatre independent - com Cànon o Tábano - alhora que començava a publicar en diversos mitjans informatius (Fotogramas, Diario Pueblo, Posible, etc.).
Els seus textos periodístics apareixen de forma habitual en diversos periòdics llatinoamericans. Ha escrit amb regularitat per a diaris com Clarín (Argentina) o El Mercurio (Xile), i ha col·laborat en mitjans com Stern (Alemanya), Libération (França), La Montagne (França) o The Guardian (Regne Unit).
Al llarg de la seua vida ha fet més de dos mil entrevistes: l’aiatol·là Jomeini, Yassir Arafat, Olof Palme, Indira Gandhi, Richard Nixon, Julio Cortázar o Malala, entre molts altres; i la seua tècnica com a entrevistadora és estudiada en les universitats de periodisme tant d’Espanya com de Llatinoamèrica.
Des de finals de 1976 treballa de manera exclusiva per al diari El País, en el qual ha estat redactora en cap del suplement dominical durant 1980-1981. El 1981 va guanyar el Premi Nacional de Periodisme per reportatges i articles literaris. El 1997 va guanyar el Premi Primavera per La hija del caníbal, obra que  l’any següent també va rebre el premi a la millor novel·la atorgat pel Cercle de Crítics de Xile. La loca de la casa va guanyar el premi Qué Leer a la millor novel·la espanyola de 2003 i el Grinzane Cavour al millor llibre estranger publicat a Itàlia en 2004. Historia del Rey Transparente va obtindre el Premi Qué Leer a la millor novel·la espanyola de 2005, a més del Premi Mandarache de 2007. Instrucciones para salvar el mundo fou Premi del Festival de Literatures Europees de Cognac a França. Amb  l’obra La ridícula idea de no volver a verte obté el Premio de la Crítica de Madrid. Cal destacar també els seus llibres més recents: El Peso del corazón (2015), La carne (2016) i Los tiempos del odio (2018).
Els seus llibres estan traduïts a més de vint llengües i és Doctora Honoris causa per la Universitat de Puerto Rico.
En 2017 va ser guardonada amb el Premi Nacional de les Lletres concedit pel Ministeri de Cultura. En 2018 va ser nomenada Profesora Honoraria del Departamento Académico de Humanidades de la Pontificia Universidad Católica de Perú. I al febrer de 2019 es creà l’Aula Rosa Montero en la facultat de Periodisme de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (Alacant).

 

 



francesc_bodi

 

 

Francesc Bodí (Agres, 1963). Professor de filosofia i novel·lista.
Com a novel·lista, és un autor especialment guardonat. En 1994 obtingué el Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil per Volves i olives. En 1995 publicà Passions Apòcrifes i Cruïlla, Premi Alambor. La seua obra Guerres perdudes obtingué el Premi Joanot Martorell i també el de la Crítica dels Escriptors Valencians, els anys 1996 i 1998 respectivament. Amb L’infidel guanyà tant el 5é Premi Enric Valor de Novel·la en valencià com el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, ambdós l’any 2001. Havanera rebé el Premi Alfons el Magnànim el 2005 i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians el 2006.
L’any 2007 amb l’obra El soroll de la resta torna a guanyar el Premi Enric Valor de novel·la. Francesc Bodí és l’únic escriptor que ha guanyat dues vegades el Premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant.
L’any 2015 rep el Premi Ciutat de València per La passejadora de gossos.


 

vicent_enric_belda

 

Vicent Enric Belda (Agullent, 1962). Professor de valencià i escriptor.
Va guanyar el Premi Samaruc amb L’estirp de l’horror (Edicions Bromera) i el Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil 2006 per La llegenda de l’amulet de jade (Edicions Bromera), la qual també va ser escollida per als White Ravens 2008, la selecció que fa la biblioteca de Munich de les obres infantils i juvenils més destacades d’arreu del món. Amb El secret de Meritxell (Edicions Bromera) va guanyar per segona vegada el Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil 2010 i també el Premi Samaruc de literatura infantil 2012. L’any 2012 guanyà el XVII Premi Bancaixa de narrativa juvenil amb la novel·la Les ombres del bosc.
En 2017 rep el Premi de Narrativa Felipe Ramis amb La mort de Gombrowicz. Enguany ha estat guardonat amb el Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb Unes veus a l’altra part del mur.


 

jaume_perez_muntaner

 

Jaume Pérez Montaner (l’Alfàs del Pi, 1938). Poeta.
A més de poeta, és crític, assagista, traductor i professor als Estats Units i a la Universitat de València. 
Des de la publicació d’Adveniment de l’odi, tot i passant per Museu de Cendres - premi València de Literatura el 1980 -, i de Prisma en 1990, cal destacar els seus reculls de poesia Màscares (1992), Fronteres (1994), L’oblit (1996), Solatge (2009), l’antologia revisada per l’autor Geografies de l’oblit (2013) i el recull La casa buida (2014), Premi Vicent Andrés Estellés. 
Com a assagista és un dels màxims especialistes en l’obra de Vicent Andrés Estellés, sobre el qual ha publicat antologies, estudis i edicions crítiques. També s’han de ressenyar els seus estudis sobre Ausiàs March, Joan Brossa i Joan Fuster. Ha traduït autors com Wallace Stevens, Anne Sexton, William Sttaford, Barbara Kingsolver, E. E. Cummings, Edgar Allan Poe o Edoardo Sanguinetti. Així mateix, ha col·laborat amb articles i estudis en nombroses publicacions.
El 2014 fou reconegut amb el Premi Jaume Fuster i la Institució Alfons el Magnànim acaba de publicar-ne l’obra completa, que duu per títol Defensa d’una forma. Poesia Completa 1976-2018.

 





premis_llig_picanya_2008_2018