DSC_0049
15 de de maig de 2018
Carme Riera guanya el premi Llig Picanya 2018
El Centre Cultural acollí ahir l'acte de lliurament

Tal i com estava previst al programa del Maig Literari 2018, ahir dimarts 15 de maig, el Centre Cultural de Picanya va acollir l'Acte de lliurament del premi Llig Picanya.

Amb un Centre Cultural ple, l'acte fou conduït per la periodista picanyera Angèlica Morales i comptà amb l'actuació del duo "De soprano y arpa" que interpretà diferents peces del seu repertori.

Com és habitual, Josep Almenar, Alcalde de Picanya fou l'encarregat de lliurar a Carme Riera el guardó del premi Llig Picanya amb el que el nostre poble, anualment, reconeix a escriptores i escriptors de gran trajectòria i que ja formen part de la història de la literatura al nostre país com és el cas de la premiada enguany.

Les paraules d'agraïment de la premiada i una xicoteta entrevista a càrrec d'Angèlica Morales van donar pas a la part més interesant d'este acte, aquella en la que lectores i lectors poden intercanviar opinions i idees amb l'autora. La part, on el Maig Literari, assolix el seu fonamental objectiu:afavorir eixe contacte entre els dos vessant més importants de la literatura i que són autors i autores d'una banda i lectores i lectors. Preguntes, anèdotes, valoracions... van anar succeïnt-se durant més de mig hora d'intens intercanvi. Un intercanvi que encara fou més intens i directe en la tradicional signatura de llibres a la fi del debat.

La visita al Passeig de les Lletres on Carme Riera va poder veure els textos manuscrits d'anterios guanyadors i guanyadores (José Luís Sampedro, Ana María Matute, Elvira Lindo, Dolores Redondo...) i també d'altres escriptors i escriptores (Enric Valor, Eduardo Mendoza, Joan Pla...) va tancar este acte de lliurament del Premi Llig Picanya 2018.

Carme Riera
Nascuda a Palma de Mallorca l'any 1948, Carme Riera és escriptora i catedràtica de literatura espanyola. És acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola (2013), en què ha esdevingut la vuitena dona en la història d’aquesta institució.
Es donà a conèixer l’any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, amb el qual aconseguí una acollida molt favorable, tant de públic com de crítica. Però la seua obra més guardonada ha estat la novel·la històrica Dins el darrer blau (1994), que va guanyar els premis Josep Pla, 1994; Joan Crexells, 1995; Lletra d’Or, 1995 i el Premi Nacional de Narrativa, 1995, que concedeix el Ministeri de Cultura espanyol, i va ser la primera vegada que l’atorgava a una novel·la en català. 
A banda de la producció narrativa, l’activitat literària de Carme Riera comprén obres en gèneres tan diversos com l’assaig i la crítica literària, els guions de ràdio i televisió, la literatura infantil i juvenil, i els dietaris. Tota la seua obra ha estat traduïda al castellà, molta de la qual per l’autora mateix. També té obra traduïda a l’alemany, l’anglés, el grec, l’italià, el neerlandés i el rus. És la presidenta de CEDRO, entitat que gestiona els drets reprogràfics d’autors, editors i periodistes espanyols. Ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas 2015, concedit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, i el 2017 fou nomenada doctora honoris causa per la Universitat de les Illes Balears.

 

FOTOGALERIA:
Podeu trobar ací totes les imatges de l'acte

 

DSC_0024
DSC_0040
DSC_0044
DSC_0049
DSC_0061
DSC_0069
DSC_0130
Galeries relacionades

Acte de lliurament del Premi Camí de la Nòria 2019

14a edició i homenatge al poeta Jaume Pérez Montaner

Lliurament del Premi Llig Picanya

12a edició del Premi Llig Picanya. Recull el premi Rosa Montero. Maig Literari 2019.

Acte de lliurament del Premi Llig Picanya 2018

Acte de lliurament del Premi Llig Picanya a Carme Riera al context del Maig Literari 2018.

Acte lliurament del Premi Llig Picanya 2017

Imatge de l'acte de lliurament del 10é Premi Llig Picanya a Antonio Muñoz Molina al context del Maig Literari 2017.

Acte de lliurament dels Premis Camí de la Nòria de Poesia

Imatge se l'acte de lliurament dels Premis Camí de la Nòria de Poesia celecbrat el dimecres 26 de maig al Centre Cultural al context del Maig Literari

Acte de lliurament del 9é Premi Picanya Llig

Imatges de l'acte de lliurament del Premi Picanya Llig a Manuel Vicent el dimarts 24 de maig al Centre Cultural de Picanya i dins la programació del Maig Literari 2016.

Acte lliurament premis Camí de la Nòria. Homenatge a Al Tall

Imatges de l'acte de lliurament dels premis Camís de la Nòira. Homenatge al grup Al Tall amb la presència de Vicent Torrent i Manolo Miralles

Acte lliurament premi Llig Picanya 2014 a Juan José Millás

Imatges de l'Acte de lliurament del premi Llig Picanya 2014 a Juan José Millás dins la programació del Maig Literari. Centre Cultural de Picanya.

Acte de lliurament del Premi Camí de la Nòria de Poesia 2013

Imatge de l'acte de lliurament del Premi Camí de la Nòria de Poesia celebrat al Centre Cultural de Picanya el dimecres 29 de maig de 2013 dins els actes del Maig Literari de Picanya.

Acte de lliurament del Premi Llig Picanya 2013

Lliurament del Premi Llig Picanya a l'escriptora Maruja Torres. Divendres 24 de maig. Centre Cultural. Maig Literari 2013.

Acte de lliurament del Premi Llig Picanya a José Luís Sampedro

Acte de lliurament del Premi Llig Picanya a José Luís Sampedro dins el programa del Maig Literari 2012. Dilluns 4 de juny al Centre Cultural de Picanya.

Acte de lliurament dels Premis Camí de la Nòria i homenatge a Marc Granell

Maig literari 2012. Acte de lliurament dels Premis Camí de la Nòria i homenatge a Marc Granell. Centre Cultural de Picanya31/05/12

Maig literari 2011

Imatges d'alguns dels actes del Maig literari 2011 que va portar fins al nostre poble a destacats escriptors i escriptores com ara Elvira Lindo, Eduardo Mendoza, María Dueñas, Raquel Ricart, Francesc Bayarri i poetes com ara Marc Granell o Lluís Roda.

Acte lliurament Premi Llig Picanya. Maig literari 2011. Elvira Lindo

Acte de lliurament de la 4a edició del Premi Llig Picanya. Maig literari 2011 amb la presència de la guanyadora Elvira Lindo per la novel·la "Lo que me queda por vivir"
Notícies relacionades

Picanya es plena de literatura

13a edició del Maig Literari amb Alicia Giménez Bartlett com a guanyadora del premi Llig Picanya

"Antologia", un recull plural de passió per l'escriptura

L'Ajuntament edita este recopilatori de l'obra de la "Generació del 14"

Rosa Montero amplia les firmes del Passeig de les Lletres

També Jaume Pérez Montaner i Lluís Alpera

Maig literari 2020. En absència.

Una retrospectiva, les vostres recomanacions, una convocatòria de relats curts, el Premi Enric Valor i l'ampliació del “Passeig de les Lletres” ens animen a continuar celebrant l'estima pel món de la literatura

Nou racó de lectura a l'avinguda l'Horta

Naix com a punt d'intercanvi de llibres i punt de trobada per a persones lectores i s'ha completat amb un xicotet mural

Lliurat el 14é Premi "Camí de la Nòria" de poesia

Francisca Serrador, Luis Neira i M. Aurelia Lerma guanyen a les diferents categories

Rosa Montero recull el premi "Llig Picanya 2019"

El Centre Cultural es va plenar per a aplaudir a l'escriptora i periodista

Rosa Montero guanya el 12é Premi Llig Picanya

Este dissabte 4 arranca la programació del Maig Literari 2019

Nou llibre amb la recopilació de les poesies guanyadores del Premi Camí de la Noria

També es feu el lliurament dels premis d'esta 13a edició

Naix el "Passeig de les Lletres"

Recull textos manuscrits d'autores i autors com ara José Luis Sampedro, Enric Valor, Ana M. Matute, Joaquín Sabina, Ferran Torrent, Almudena Grandes, Elvira Lindo, Juán José Millás...

Carme Riera rebrà el premi Llig Picanya 2018

Programació completa el Maig Literari d'enguany

La nova televisió valenciana "Àpunt" s'interesa per la iniciativa "Llibres Lliures"

Hui, l'equip del programa "Plaerdemavida" ha estat al nostre Mercat

Antonio Muñoz Molina recull el 10é premi Llig Picanya

El Centre Cultural acollí ahir l'acte central del Maig Literari 2017

Manuel Vicent guanya el Premi Picanya Llig 2016

Novena edició del Maig Literari

Dolores Redondo guanya el 8é Premi Llig Picanya

Arranquen els actes del Maig Literari

Arranca el "Mini-maig literari" a la Biblioteca

Escriptors i escriptores expliquen als nostres escolars l'art de fer llibres

Este dissabte celebrem els 25 anys de vida del Centre Cultural

Hi haurà un reconeixement a les entitats culturals més actives en estos 25 anys