maig_literari_mupi
14 de d’abril de 2016
Manuel Vicent guanya el Premi Picanya Llig 2016
Novena edició del Maig Literari
Des de fa vuit anys, el mes de maig, al nostre poble, significa molt més que l’arribada de la primevera. A l’esclat de flors i colors dels nostres jardins, també l’acompanya un allau de lletres, de literatura, de paraules escrites... Al nostre poble celebrem el Maig Literari, una iniciativa nascuda de la mà de la nostra escriptora Carmen Amoraga amb la intenció d’unir els dos vessants més importants del món dels llibres: autors i autores i lectors i lectores i que, es estes primeres vuit edicions  ha portat fins al nostre poble a escriptors i escriptores d’enorme prestigi com ara José Luis Sampedro, Ana Matute, Maruja Torres, Juan José Millás, Elvira Lindo, Almudena Grandes, María Dueñas, Ferran Torrent o, l’any passat, Dolores Redondo.

Novena edició

En este 2016 el Premi Picanya Llig ha volgut reconèixer la figura de l’escriptor valencià Manuel Vicent i la seua fonamental aportació a la història de la literatura al nostre país. Les seues novel·les Tranvía a la Malvarrosa i Son de mar han tingut adaptacions cinematogràfiques de notable èxit. Amb més de quaranta obres publicades, la seua extensa obra l’ha fet mereixedor de diferents guardons. A l’any 1966 va rebre el Premi Alfaguara de Novel·la, per Pascua y naranjas. En 1979 va ser finalista Premi Nadal, per El anarquista coronado de adelfas. A l’any 1987 va ser  Premi Nadal, per La balada de Caín. En 1994, rep el  Francisco Cerecedo de Periodisme, creat per l’Associació de Periodistes Europeus i en 1999 el Premi Alfaguara de Novel·la, per Son de mar.

Autores i autors
Com hem dit adés, l’objectiu del Maig literari no és un altre que apropar persones lectores i autors i autores. En eixe sentit en esta 9a edició també podrem gaudir d’autors com ara Carles Cano o Víctor Gómez Labrado (que vindrà a presentar el seu llibre La guerra de  quatre). Comptarem amb la presència de la jove escriptora Marisol Sales, tot un fenòmen en la literatura per a joves amb tan sols 15 anys. L’escriptor i mestre picanyer Alfred Ramos ens parlarà sobre el el movimen Freinet valencià, un treball pel que va guanyar el premi Baldiri Reixach. El periodista Màxim Huerta tancarà programa amb la presentació de la seua darrera novel·la.

Taller de creació literària a càrrec de Fernando Delgado
Com en anys anteriors el Maig Literari tindrà també la seua part formativa. Enguany el Taller de Creació Literària estarà a càrrec del conegut i reconeguda periodista i escriptor Fernando Delgado. Tindrà lloc els dilluns 16, 23 i 30 de maig de 17.30h a 20.30h en el Centre de Persones Majors.  Té un preu de 10€ i les places són limitades i la inscripció es pot tramitar a la Biblioteca.Programa

4 maig
18.00h | Passeig de l’amistat / Carrer Almassereta 
Inauguració passarel·la Ángel González
18.30h | Centre Cultural 
HOMENATGE A RAFAEL CHIRBES
Taula rodona amb la participació de la DG de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga, l’escriptor i periodista Carlos Aimeur i la periodista Maria José Poquet.
Accés amb invitació (*)

5 maig | 9.30h-12.30h | Centre Cultural

Trobada amb l’escriptor Carles Cano
Participa l’alumnat del 2n cicle de primària 
CEIP Ausiàs March  i CEIP Baladre 

10 maig | 18.30h | Centre Cultural

Víctor Gómez Labrado ens parlarà 
del seu llibre La guerra de quatre
Presenta: Juli Avinent

17 maig | 16.00 h | Centre Cultural

Marisol Sales. Jove escriptora de literatura de  ficció juvenil ens parlarà sobre la importància de la lectura i de l’escriptura.
Presenta: Maria José Solsona            

19 maig | 18.30h | Centre Cultural

Alfred Ramos ens parlarà del seu  llibre Mestres de la Impremta. El moviment Freinet valencià (1931-1939)
Comptarem amb la participació 
de Carmen Agulló
Presenta: Sònia Gómez 

24 maig | 18.30h | Centre Cultural
LLIURAMENT PREMI LLIG PICANYA
A l’escriptor Manuel Vicent
Presenta: Angélica Morales
Amb la participació d’Esther Garcés (ball flamenc), Juan de Pilar (guitarra), Juan Carlos Mendoza i Jony Amador (cante)
Accés amb invitació (*)

25 maig | 18.30h | Centre Cultural

Lliurament dels premis de poesia “CAMÍ DE LA NÒRIA” 
Presenta: Albert Dasí
Comptarem amb la participació del grup Oh, foll amor!! amb Pau Sif (poeta) Josep Vicent Tallada (guitarra i veu) i Samuel Iborra (percussió, acordió i harmòniques)
Col·labora: Diputació de València
Accés amb invitació (*)

31 maig, 18,30h. Centre Cultural
Màxim Huerta ens 
parlarà del seu darrer llibre 
No me dejes (Ne me quitte pas)
Presenta: Carmen Amoraga
(*) Les invitacions es podran arreplegar a l’ajuntament  i a  la biblioteca des del 26 d’abril.

maig_literari_mupi
tallerliterari
autors i autores
ganadors i ganadores d'altres edicions