drets_de_paper_01
Drets de paper
Giacomo Pennicchi - 2022

En temps de guerres i de destrucció, malauradament, els drets humans, semblen paper banyat o paper trencat.
L'artista italo-picanyer Giacomo Pennicchi ha volgut reflectir esta situació en la seua darrera obra als carrers del nostre poble. Al carrer Sant Rafael, a la façana sud de la Casa de la Cultura, una finestra que havia estat tancada fa anys, ha estat el punt on l'artista ha volgut jugar amb la idea del paper trencat. Un text amb l'article 3r de la Declaració Universal dels Drets Humans és arrancat per una mà. Al mateix temps dues mans se separen. Quan no es respecten els drets humans, les persones pateixen, les famílies es trenquen, arranca el drama dels refugiats...

Declaració Universal dels Drets Humans
Este mural reproduix una part de l'article 3 de la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquella on llegim, en concret: "Tot ésser humà té dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la seua persona". Esta declaració fou aprovada en 1948 a la ciutat de Paris. Disortadament, el seu compliment, en molts llocs i moltes situacions arreu del món, encara està molt lluny.
En eixe sentit, als nostres carrers, tenim esta nova peça, senzilla, però amb una gran càrrega emocional, especialment, en estos temps on la barbàrie de la guerra ens colpeja tan a prop.

IG: @giacomo_erre
http://giacomoerre.it

Més informació sobre els murals de Picanya ací.

 

drets_de_paper_01 

 

drets_de_paper_03 

 

drets_de_paper_04

 

Localització:

https://goo.gl/maps/oisEzvZrrgqgjRtu8

C/ Sant Rafael (façana sud Casa de la Cultura) 

Maig 2022