plaxa_ajuntament
22 de de gener de 2024
Demà dimarts 23 de gener arranquen les obres de modernització de la Plaça Espanya i voltants
Per a estes obres els serveis municipals han aconseguit una subvenció d'1.506.327,13€ del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

Demà dimarts 23 de gener arranquen les obres que han de permetre la modernització i transormació de la Plaça Espanya i zones colindants així com el propi edifici del Mercat Municipal. Estes obres tranformaran este espai en la línia dels treballs ja realitzats en àrees com la Plaça del País Valencià o Plaça Major.

 

Fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea
Els serveis municipals han aconseguit una subvenció d'1.506.327,13€ del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE i destinada a millorar la competitivitat i modernitzar el sector comercial minorista local, tot i facilitant solucions d'adaptació als nous hàbits de consum, implementant noves teconologiías i altres solucions que milloren la sostenibilitat, l'eficiència energètica (instal·lació de plaques solars), i incentiven el reciclatge i la reutilització dels residus generats per l'activitat comercial.

Un entorn per a les persones

Estos fons permetran abordar una intervenció pressupostada en un total d'1.882.908,93€ que transformarà l'entorn dels mercats (tant el municipal com el no sedentari) mitjançant  l'ampliació de l'espai per als vianants de Plaça Espanya i carrers adjacents (carrer Mercat), en forma de plataforma única tot i que conservant espai per al pas de vehicles. 

Esta transformació permetrà, en la línia d'actuacions ja realitzades en altres zones del poble, priozar l'ús de l'espai urbà per part de les persones amb la millora d'aspectes com la seguretat, la tranquil·litat o l'accessibilitat per a fer d'stos carrers i places zones més amables i, per tant, més proclibes a generar trobades, joc infantil, passeig... i amb això, major activitat social i per tant, comercial.

Renovació de la xarxa hidràulica

Estes obres també suposaran la renovació integral de la xarxa hidràulica en la línia dels treballs ja realitzats en zones molt properes (C/ Senyera, C/ Salvador Martínez...) tant xarxa d'abastiment com xarxa d'evacuació. D'esta manera les canonades de fibrociment seran substituïdes per materials moderns que doten al servei de major seguretat sanitària i eviten fugues i avaries.




plaxa_ajuntament

carrer_mercat_projecte 



Amb el suport de:

logos_obres_pl_ajuntament_mercat

Galeries relacionades
Vídeos relacionats