font2
10 de de novembre de 2023
Nova font d'aigua al Pavelló per a reduir l'ús de botelles de plàstic d'un sol ús
Permet tant el consum directe com reomplir d'aigua fresca les botelles reutilitzables

Amb l'objectiu de reduir l'ús de les botelles de plàstic d'un sol ús, al Pavelló Esportiu Municipal, les persones usuàries del pavelló (tant esportistes com públic) poden fer ús d'una nova font d'aigua fresca que permet tant el cosum directe com reomplir les botelles reutilitzables.

Cal reduir l'ús de botelles de plàstic d'un sol ús
Beure uns 8 gots diaris d'aigua és part de portar un estil de vida saludable i actiu. Però hi ha un problema: l'envàs. Es necessiten 100 ml de petroli per a fabricar una sola botella de plàstic. No sols la producció suposa un perill per al medi ambient, sinó que l'eliminació de residus és també una càrrega enorme.
Les botelles lamentablement constitueixen un greu factor de contaminació, especialment en rius, costes i oceans. Si s'incinera el plàstic, es produeixen vapors tòxics que contaminen de forma molt greu el medi ambient. Si es llança directament al fem, acaba en un abocador. I els compostos amb els quals està fabricada poden tardar segles a degradar-se completament. I mentre ho fa, els microplásticos que es desprenen continuen contaminant.
El reciclatge és una solució, però no la millor. Sí, ho seria si les botelles es reutilitzaren per a fabricar més botelles. Però la realitat és que com es mesclen els diferents tipus de plàstics, el que es fabrica són productes de menor qualitat. I es perd un percentatge en cada reciclatge, per la qual cosa el cicle no és infinit
Cal, per tant, fer un pas endavant, i reduir el nostre consum de plàstic d'un sol ús, com per exemple, les botelles d'aigua envasada a les que ara, esta font del pavelló, ofereix alternativa.

 

font2