IMG_8576
26 de de juliol de 2023
Els arbres arriben al carrer Senyera
Avancen les obres per a transformar esta carretera en carrer

Hui ha començat la plantació d'arbres en el tram del carrer Senyera entre el Pont Vell i el carrer P. Sang. Un nou pas en el camí de transformar esta carretera (CV-406) en un carrer en la línia dels altres del nostre poble.
Cal recordar que este obres estan sent desenvolupades per la Diputació de València en coordinació amb els serveis municipals i responen a l'exigència per part de l'Ajuntament de l'adequació i modernització d'esta via abans que passe a ser de titularitat municipal.

Tranformació integral

En este tram entre el Pont Vell i el carrer P. Sang la transformació és molt significativa. A més de la millora (més que important) de la xarxa de clavegueram i abastiment d'aigua potable en este espai en concret s'ha procedit a l'ampliació de voreres i millora de l'accessibilitat, la reducció del pas de vehicles (ara serà d'un sol sentit) i, finalment, s'ha procedit a la plantació d'arbres i, més endavant, instal·lació de jardineres.
Tot per a transformar una carretera feta a la mesura dels cotxes en un carrer que prioritza el pas de vianants, el passeig, la trobada i que, permeabilitza i connecta el pas a peu entre el centre històric i una zona tan significativa com la zona del Mercat, l'Ajuntament, les oficines de Policia Local i altres dependències municipals.

Quatre aventatges claus dels arbres als carrers segons l'ONU

Cal assenyalar ací alguns dels aspectes que l'Organització de Nacions Unides (ONU) destaca com aventatges dels arbres urbans:

1. Un arbre madur pot absorbir fins a 150 kg de gasos contaminants per any. Com a resultat, els arbres juguen un paper important en la mitigació del canvi climàtic.  A les ciutats amb alts nivells de contaminació, els arbres poden millorar la qualitat de l'aire, fent que les ciutats siguen llocs més saludables per a viure.

2. Els arbres grans són excel·lents filtres per a contaminants urbans i partícules fines com la pols, la brutícia o el fum de l'aire atrapant-los en les fulles i l'escorça.

3. La ubicació estratègica dels arbres a les ciutats pot ajudar a refredar l'aire entre 2 i 8 graus centígrads. Per exemple, la ubicació correcta dels arbres al voltant dels edificis pot reduir la necessitat d'aire condicionat en un 30 per cent, i reduir les factures de calefacció d'hivern en un 20-50 per cent.

4. Les investigacions mostren que viure prop d'espais verds urbans i tindre accés a ells pot millorar la salut física i mental, per exemple, en disminuir la pressió arterial alta i l'estrés.

IMG_8590 

IMG_8576

Galeries relacionades
Vídeos relacionats