eliminacio_barreres_2022
11 de de novembre de 2022
Ajudes de la Generalitat Valenciana per a millorar la mobilitat dins dels domicilis
Canviar banyera per dutxa, ampliació de portes, millores en cuina, eliminació escalons... l'oficina d'habitatge municipal ofereix informació i assessorament

La Generalitat Valenciana ja ha fet pública la nova convocatòria d'ajudes per a la supressió de barreres arquitectòniques les persones sol·licitants que tinguen 60 anys o més, i que tinguen el seu domicili habitual i permanent en l’habitatge
objecte de la reforma, i al qual les obres beneficien directament.


Obres subvencionables

Les obres de reforma a l’interior dels habitatges que tenen com a finalitat l’adequació de les peces i dels elements que conformen l’habitatge, amb l’objectiu d’adaptar l’interior de l’habitatge per a la millora de l’accessibilitat:

1r. Cambra higiènica. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar l’accessibilitat per a facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal: substitució de la banyera per un plat de dutxa o adaptacions de banyera o dutxa, canvis d’aixetes, substitució o adaptació del WC o del lavabo, eliminació del bidet o altres elements per a facilitar la mobilitat, tractament antilliscant de paviments i instal·lació d’ajudes tècniques.

2n. Cuina. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat per a facilitar les activitats de la vida diària a la cuina: substitució de les plaques de gas canalitzat o butà per plaques elèctriques, adaptació del taulell de cuina i aixeteria, tractament antilliscant de paviments o instal·lació d’ajudes tècniques.

3r. Altres peces. Conjunt d’intervencions amb la finalitat de fer adaptacions o proporcionar suports en l’entorn general del domicili per a facilitar la mobilitat general de la persona dins del seu habitatge: intervencions que es realitzen en zones comunes, com per exemple, corredors o rebedors, i que consisteixen en actuacions com l’ampliació d’una porta, el canvi de gir d’una porta, l’eliminació d’algun escaló que dificulta l’accessibilitat o la instal·lació d’ajudes tècniques, com ara barres o agafadors, entre altres.

Són subvencionables les obres de transformació o reforma de l’edifici on habita la persona major que contribueixen a evitar els obstacles i a facilitar la mobilitat en les escales, en l’accés del carrer al portal, en zones comunes (garatges, terrasses) i en el portal, amb l’objectiu d’adaptar l’edifici per a la millora de l’accessibilitat. Aquestes obres poden consistir en la realització de rampes d’obra o les rampes portàtils, en la instal·lació d’ascensors, plataformes salva-escales i plataformes o elevadors verticals, etc.

Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds
El termini serà de quinze dies comptats a partir de l’endemà de la
publicació d’aquesta ordre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Informació i assessorament:
Oficina Municipal d'Habitatge. Oficina Xaloc.

 

https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=1509&version=amp